Chanoe van Dijk

Wat is het verschil tussen essentiele en etherische olie?​

In principe worden de termen essentiële olie en etherische olie wel vaak door elkaar gebruikt en dat is opzich vrij logisch.​

Essentiele oliën worden uit delen van planten gewonnen zoals uit de zaden, schors, bladeren, schil, vrucht, bloesem en andere delen van planten.
De term etherische olie is ontstaan doordat het gaat om vluchtige stoffen uit de plant die na het oogsten snel zullen verdwijnen. De term essentiële oliën schijnt af te stammen van het Engelse ‘Essence’ (in het Engels Essential Oils) wat extract betekend, maar daarnaast worden deze ‘etherische oliën’ gemaakt van de essentie van de plant, best een logische naam dus! Volgens meerdere bronnen wordt er gesproken over etherische olie als de plant nog intact is en zodra de geurstof uit de plant verwerkt is tot vloeistof noemen we het essentiële oliën.

Heb je vragen of wil je Doterra olie bestellen? Je kunt mij een bericht sturen via Contact!

Hi!

Ik ben Chanoe en al vanaf jonge leeftijd voelde ik mij anders. Ik heb een diepe interesse in de zin van het leven en hoe we ons leven door middel van de Wet van Aantrekking (Law of Attraction) zo kunnen vormen zoals wij dat willen.

Find Your Innerself

Via dit programma ga je ontzettend veel inzichten krijgen in jezelf, patronen doorbreken en daardoor meer in balans komen waardoor je meer geluk, liefde, rijkdom en overvloed op elk levensgebied kan aantrekken in jouw leven. 

Volg mij via:

Chanoe van Dijk

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief & ontvang Gratis het Ebook

Vind je Zielsmissie