Week 2.1

1. Eet minder of niet op momenten wanneer je erg gestrest bent, je spijsvertering werkt dan minder goed, er is weinig energie over voor de vertering omdat de energie gaat naar een soort overlevingsmodus / alert zijn

2. Eet per dag 500 gram groenten

Tips hiervoor zijn;

-Smoothies

-Slowjuices

-Verwerk groente in (zelfgemaakte) sauzen of soep

-Eet groente als snack of tussendoortje, eventueel met een gezonde zelfgemaakte dipsaus zoals hummus

-Eet wat rauwkost voor de maaltijd zoals komkommer of wortel

3. Eet meer kiemen, hierin zit veel ‘levenskracht’

4. Als je snel koud of vermoeid ben drink dan meer lauwwarm of heet water (bijvoorbeeld thee) of zet een pannetje op het vuur met water en gember, laat dit even koken en drink dit gedurende de dag om het lichaam te verwarmen en het spijsverterings’vuur’ te ondersteunen

5. Eet voldoende verwarmende producten, zuivel en koud eten kan je uiteindelijk dik maken omdat het veel energie kost om het te verwarmen (verdiep je eens in o.a. de Ayurvedische & Chinese voedingsleer)

7. Eet voldoende verse of gedroogde kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie etc.

8. Het kan zijn dat je gevoelig reageert op tomaten, paprika, peper, aubergine en aardappels, dit zijn nachtschades. Wil je het zeker weten? Laat het dan 4 weken uit je huidige voedingspatroon en kijk eens of je verschil merkt als je het opnieuw gaat toevoegen aan je ‘dieet’/voedingspatroon. Ik kan het eventueel ook voor je uitmeten welke intoleranties / gevoeligheden je hebt voor bepaalde voedingsmiddelen, mocht je hier meer info over willen dan kan je mij een bericht sturen.

9. Eet fruit alleen op een lege maag, erg zoet fruit met veel koolhydraten is niet voor iedereen een aanrader, als je snel last hebt van bloedsuikerspiegelschommelingen (oftewel geirriteerd raken als je een tijdje niks eet etc.) dan moet je vaak wel opletten met fruit en kan je het beter in combinatie doen met groente in een smoothie. Voor de mensen die kouwelijk zijn of snel vermoeid zijn is fruit ook niet altijd een aanrader. Ook met een slechte spijsvertering kan het zijn dat je reageert op fruit en er niet teveel van moet nemen (oftewel het zit soms best complex in elkaar wat voor wie het beste is, probeer het eens voor jezelf uit aan de hand van deze tips, kijk eens hoe je reageert op bepaalde voeding en met vermoeidheidsklachten: Zorg voor verwarmende producten/voeding).

_________________________________________

____________________________________________________________________________

Het erkennen van emoties. Een hele dag gebeurd er van alles om ons heen en met ons. Word je eens bewust van welke emotie er omhoog komt op momenten dat er iets gebeurd in je leven. Vooral de ‘negatieve’ emoties (die we als negatief ervaren 😉 ) komen vaak regelmatig terug als een soort patroon in ons leven. 

Welke emoties / gevoelens heb jij vandaag of de afgelopen dagen ervaren? 

Gekwetst, teleurstelling, afwijzing, geen vertrouwen, onrust, hopeloos, zwaarmoedig, spijt, gebrek aan zelfvertrouwen, afkeer, teveel focus op jezelf, bang tekort te komen, onvrede, moeite met aangeven van je grenzen, verdriet, angst, boosheid, onzeker. 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief & ontvang Gratis het Ebook

Vind je Zielsmissie